Pages Navigation Menu
Categories Navigation Menu
Etusivu > EkoTeko

EkoTeko

EkoTeko – yhdistykset kestävän kehityksen kärkeen on Varsin Hyvän lokakuun 2019 lopussa aloittama kaksivuotinen hanke. EkoTeko palvelee yhdistyksiä, asukkaita ja kuntia tekemään kestävän kehityksen mukaisia valintoja ja toimintoja. Hankkeen päämääränä on mm. lisätä kierrätystä, vähentää energiankulutusta, lisätä osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, sekä edistää kestävän arjen taitoja ja käytänteitä. Hanke tarjoaa mm. neuvontaa, koulutusta ja kokemustenvaihtoa.

Hanke julkaisee Ekotekoja-blogia, joka on maaseutumme yhdistysten, asukkaiden ja muiden toimijoiden oma foorumi, jossa paikallisesta näkökulmasta ja elämänmakuisesti kerrotaan kestävän kehityksen mukaisista teoista, kokemuksista ja ideoista. Lue blogi osoitteesta: https://www.varsinhyva.fi/arkisto/blogi/  Tilaa blogi suoraan sähköpostiisi: tästä

EkoTekoa toteutetaan yhteistyössä Leader Ravakan kanssa, jolla on oma samankaltainen hanke.

Haluaisitko saada hankkeen neuvontapalvelua,  järjestää tilaisuuden tai tapahtuman yhdessä EkoTeko-hankkeen kanssa?

Voit kutsua hankkeen yhdistykseesi ja voimme yhdessä miettiä, miten yhdistyksesi voi toimia kestävämmin. Voimme myös yhdessä järjestää työpajan, neuvonta-, koulutustilaisuuden tai opintoretken.

EKOSPARRAAMO

Vuoden alusta käynnistyi Ekosparraamo toiminta. Sparraamon avulla voidaan kehittää yhdistyksenne toimintaa kestävämpään ja vastuullisempaan suuntaan. Apua saa kaikkiin kestävän kehityksen osa-alueisiin liittyviin toimiin. Sparraamossa voidaan kartoittaa esimerkiksi yhdistyksen nykytila ja kehittämistarpeet, laskea hiilijalanjälkiä, antaa vinkkejä ja linkkejä ilmastonmuutoksen hillintään tai energiansäästöön. Sparraamon avulla voidaan yhdessä miettiä miten jäsenet saadaan aktivoitua kierrätykseen, tai onko joku kestävään kehitykseen liittyvä toiminta sellaista että siihen voi saada esimerkiksi hankerahoitusta. Sparraamon toiminnasta tulee jatkossa osa Varsin Hyvän toimintaperiaatetta.

Tiedote Haloomaaseutu sivuilla:  ekosparraamo  


Ota yhteyttä: Sähköpostilla pia.poikonen@varsinhyva.fi