Pages Navigation Menu

Rahoitusta ja neuvontaa maaseudun yrityksille ja yhteisöille!

EkoTeko

EkoTeko – yhdistykset kestävän kehityksen kärkeen on Varsin Hyvän lokakuun 2019 lopussa aloittama kaksivuotinen hanke. EkoTeko palvelee yhdistyksiä, asukkaita ja kuntia tekemään kestävän kehityksen mukaisia valintoja ja toimintoja. Hankkeen päämääränä on mm. lisätä kierrätystä, vähentää energiankulutusta, lisätä osallisuutta (erityisesti nuoret ja lapset) ja yhteisöllisyyttä, sekä edistää kestävän arjen taitoja ja käytänteitä. Hanke tarjoaa mm. neuvontaa, koulutusta ja kokemustenvaihtoa. EkoTekoa toteutetaan yhteistyössä Leader Ravakan kanssa, jolla on oma samankaltainen hanke.

 

Tulevia EkoTeko-hankkeen tapahtumia

Lauantaina 14.3. Retki Heurekaan

Opintoretki EkoTeko-hankkeen kohderyhmille. Retkellä tutustutaan Heurekan päänäyttelyalueella olevaan Kiertotehtaaseen, joka on näyttely kestävän kehityksen ratkaisuista.
Retki on ilmainen, ja se sisältää sisäänpääsylipun Heurekaan, näyttelyopastuksen ja bussikuljetuksen (Reitti: Rauma – Laitila – Mynämäki – Masku – Turku – Paimio – Heureka).
Ilmoittautumiset ja tiedustelut 29.2. mennessä: tiina.saaresranta@varsinhyva.fi tai 044-7929005. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita osallistujien nimet, ikä, ja paikkakunta. Alaikäiset osallistuvat aikuisen luvalla, alle 12-v. aikuisen seurassa.

 

Lauantaina 4.4. Säästä ilmastoa ja kukkaroasi –iltapäivä
Sinervon talo, Sauniementie 5, Velkua, Naantali, klo 14.00
Tilaisuudessa asiantuntija-alustuksia, käytännön vinkkejä ja keskustelua aiheista:
– Miten saan kodin energiasyöpöt kuriin?
– Taloudellista puunpolttoa.
– Perustettaisiinko meidän alueelle kimppakyytiryhmä?
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Pro Sinervo ry:n ja Valonian kanssa.

 

Lauantaina 18.4. Livonsaaren ihmeet! – opintoretki kestävän elämäntavan ratkaisuihin Naantalin Livonsaaressa

Tutustumme mm. Livonsaaren Osuuskaupan toimintamalliin, Saariston Savotta ry:n palveluihin, ekologiseen asumiseen ja yrittäjyyteen Livonsaaren yhteistökylässä, Livonsaaren Osuuspuutarhan ja Siementarha Oy:n toimintaan. Päivä alkaa klo 11.00 Livonsaaressa. Saapuminen Livonsaareen mahdollisesti kimppakyydein tai yhteiskuljetuksella. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: tiina.saaresranta@varsinhyva.fi tai 044-7929005.


Torstaina 28.5. Hyvinvointia metsästä -tilaisuus

Maaseutuopisto Livia, Tuorlantie 1, Piikkiö, klo 17-20, Ohjelmassa mm. Metso- hyvinvointipolut, metsien luomusertifiointi, hyvinvointituotteita metsän tuoksuista, pakurin kasvatus ja luonnon tuotteiden keruusta. Osa ohjelmasta toteutetaan maastossa.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen viim. 25.5. osoitteessa:

https://tapahtumat.metsakeskus.fi/Default.aspx?tabid=420&id=10027

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Metsäbiotalous kasvuun ja Luomumpi Varsinais-Suomi hankkeiden kanssa.

 

Voit kutsua hankkeen yhdistykseesi ja voimme yhdessä miettiä, miten yhdistyksesi voi toimia kestävämmin. Voimme myös yhdessä järjestää työpajan, neuvonta-, koulutustilaisuuden tai opintoretken.
Ota yhteyttä hankekoordinaattoriin:
Tiina Saaresranta, tiina.saaresranta@varsinhyva.fi, 044-7929005.