Pages Navigation Menu
Categories Navigation Menu
Etusivu > Ajankohtaista > Leader 20 v-kekkerit ke 31.8. Maskun Rivieralla

Leader 20 v-kekkerit ke 31.8. Maskun Rivieralla

Leader 20 v-kekkerit ke 31.8. Maskun Rivieralla

Tänä vuonna juhlitaan Leader-toiminnan juhlavuotta. Suomessa 20 vuotta sitten alkanut Leader-työ on maaseudun paikallista kehittämistä. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään tapahtumia ympäri Suomea ja Valtakunnallista Leader-viikkoa vietetään 26.8. – 4.9.2016.  Leader-viikon tapahtumista löytyy lisätietoa osoitteessa http://leadersuomi.fi/

Varsin Hyvä järjestää Leader 20v-kekkerit keskiviikkona 31.8.2016 klo 15 – 19 Maskun Rivieran Isonkiven puistossa. Luvassa on rento ulkoilmatapahtuma, jossa voi saada lajiopastusta frisbeegolfista, pingiksestä, petanquesta ja beach volleysta, sekä pääsee tutustumaan Leader-toimintaan. Kutsumme alueemme asukkaat, yhdistystoimijat ja muut yhteistyökumppanit viettämään liikunnallista iltapäivää hienoon Leader-rahoitteiseen kohteeseen Maskun Rivieralle.

Kuluvalla ohjelma-kaudella 2014 – 2020 Varsin Hyvän kautta on myönnetty rahoitusta 33 hankkeelle runsaat miljoona euroa. Leader-tuella on rakennettu muun muassa Paimion kesäteatterin katsomon katos, korjattu Metsämäen raviradan katsomoa, tuettu 4H-yhdistysten nuorten työllistämishankkeita, edistetty hevostalouden kehittämistä ja lähiruokamatkailua. Tuella on rahoitettu myös Askaisten Marttojen 100-vuotishistoriikkia, Paimion Johannes-Seuran kansallispukuhanketta ja yhdistysten kiinteistöjen korjauksia esim. Liedossa, Sauvossa ja Taivassalossa. Olemme osarahoittajina myös monessa alueitten välisessä hankkeessa: Yhdistysklinikka (Turun ja Vakka-Suomen seudut), Rakennetaan Hampusta-hanke (Turun Loimaan ja Forssan seudut), Vehmaan ja Taivassalon vesistöjen suojeluhanke, Amazing Aurajoki SUP sekä Kuninkaantien matkailuhanke.

Vuodesta 1997 Varsin Hyvän toimialueen kehittämiseen on kanavoitu yhteensä n. 18,4 miljoonaa euroa (EU+valtio) 350 kehittämis- tai yrityshankkeeseen. Summa on kaksinkertainen, kun mukaan lasketaan kuntien rahoitus ja hankkeiden omarahoitus, josta suuri osa on ollut talkootyötä. Hieno saavutus, jota on aihetta juhlia!