Pages Navigation Menu
Categories Navigation Menu
Etusivu > Ajankohtaista > Maakunnallinen kylätoimintapäivä 22.8.2015 Mynämäessä

Maakunnallinen kylätoimintapäivä 22.8.2015 Mynämäessä

Varsinais-Suomen Kylät ry:n ja Mynämäen Asemanseudun Kylät ry:n kylätoimintapäivää ja kyläjuhlaa vietetään lauantaina 22.8.2015 klo 12 alkaen Asmandian rannassa, Opintie 45, 23100 Mynämäki.

Päivä jakautuu kahteen osaan: ensin klo 12 järjestetään ”luokkaretki luontoon” ja klo 15 alkaa kyläjuhla, joka huipentuu Vuoden kylän 2015 julkistamiseen.

Yllätyksellinen luokkaretki suuntautuu lähialueen luontoon ja koostuu Aseman koululaisten ja kyläläisten luontopolulle rakentamista “tehtäväpisteistä”. Tehtäväpisteillä esitellään koululaistaitoja ennen ja nyt.

 

OHJELMA

klo 12 – 14 Yleisön kuljetus Rauasvuoren luontopolun toimintapisteisiin bussilla ja Mynäjoessa isolla ruuhella, myös omatoimisesti kulkien jalan tai pyörällä. Autossa ja ruuhessa opastettua “historian havinaa” asemanseudusta.

klo 14 – 15 Kenttälounas Asmandian rannassa

klo 14.30 Aseman koululaisten esitys ”Silta kertoo tarinaa” ja tähän liittyvän taideteoksen julkistaminen. Teoksen on alueen lasten ja aikuisten kanssa toteuttanut Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartsch.

klo 15 – 16.30 Kyläjuhla Asmandian rannassa ulkotilassa

  •  Kyläyhdistyksen tervehdys – puheenjohtaja Mika Rouhiainen
  •  Mynämäen kunnan tervehdys – kunnanjohtaja Seija Österberg
  •  Asemanseutu eilen-tänään – kylätoiminnan esittely
  •  Juhlapuhe – Suomen Kylätoiminta ry:n puheenjohtaja, maaseutuneuvos, professori Eero Uusitalo
  •  Varsinais-Suomen vuoden kylän 2015 julkistaminen! Ja huom! Uusikin titteli on jaossa: Vuoden Kyläteko.

 

Tapahtuma on pääsymaksuton, mutta kuljetuksista ja ruokailusta peritään pieni maksu. Kakkukahvit tarjoaa Varsinais-Suomen Kylät ry. Tervetuloa kaikki kylätoiminnasta kiinnostuneet Varsinais-Suomen vuoden 2014 kylään!