Pages Navigation Menu

Rahoitusta ja neuvontaa maaseudun yrityksille ja yhteisöille!
Vaikuta maaseudun tulevaisuuteen ja vastaa kyselyyn TÄSTÄ

Categories Navigation Menu
Etusivu > NUORISO LEADER > NuorisoLeader rahaa hankkeisiin

NuorisoLeader rahaa hankkeisiin

 

     

RAHOITUSTA NUORTEN ITSE IDEOIMAAN JA TOTEUTTAMAAN TOIMINTAAN

HUOM! Jatkuva haku 31.12.2022 asti, ja projekteja voi toteuttaa 31.8.2023 asti

NuorisoLeader -hanketuki on nuorten omien hankkeiden rahoitusväline. Nuoret suunnittelevat, toteuttavat ja raportoivat hankkeesta itse.  Hakeminen on helppoa, ja tarvittaessa apuna voi olla aikuinen!

Projektiluontoiseen toimintaan myönnetään 100-500 euroa tukea projektia kohden. Rahoitettavien hankkeiden valinnassa painotetaan kestävän kehityksen periaatteiden toteutumista.

Kuka voi hakea
Hakijana voi toimia vähintään kolmen 12-25 -vuotiaan nuoren ryhmä, alueella toimiva yhdistys tai kunnan nuorisotoimi.

Mihin tukea voi saada
Nuorten hanke kannustaa nuoria yhdessä tekemiseen ja vapaa-ajan toiminnan järjestämiseen. Toimenpiteiden tulee kohdistua toiminta-alueellemme ja rahoitettavien hankkeiden valinnassa painotetaan kestävän kehityksen periaatteita.

Tukea voi saada esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämiseen, kurssitoimintaan, yhteiskäyttöön tulevien  harrastusvälineiden hankkimiseen, digitaalisiin kokeiluihin, kierrätykseen liittyviin toimenpiteisiin jne.  Hankkeella voidaan edistää myös nuorten kuntien välistä toimintaa Turun seutukunnassa. Katso lisää vinkkejä valintakriteerien tarkistuslistasta

Rahaa voi käyttää esim. erilaisten tarvikkeiden ostamiseen, tilavuokrien maksamiseen, bussimatkoihin, asiantuntija/esiintyjäpalkkioihin ja tiedottamisen kuluihin. Ruokakulut ovat tapauskohtaisesti tukikelpoisia, jos ne liittyvät hankkeen teemaan. Tukea ei myönnetä palkkakustannuksiin, luokkaretkiin eikä leirikouluihin.

Inspiraatiota ja ideoita omaan hankkeeseesi voit etsiä myös vuonna 2017-18 toteutetun MASSII! -hankkeen hankerekisteristä.

Kuinka paljon tukea voi saada ja miten sitä haetaan
Hankkeesta myönnetään 100 – 500 euroa tukea projektiluonteiseen toimintaan. Tuesta 70 % maksetaan projektin alkaessa, loput 30 % loppuraportoinnin jälkeen.

Tukea haetaan ensisijaisesti NuorisoLeaderin sähköisellä hakulomakkeella. Mikäli kohtaat ongelmia sähköisen hakulomakkeen täytössä, voit hakea tukea myös toimittamalla hakulomakkeen ja kestävän kehityksen kriteerien tarkistuslistan pdf-tiedostoina tai skannattuina osoitteeseen toimisto(at)varsinhyva.fi

Katso tarkempi hakuohje tästä

Hakuajat
Hakuaika jatkuu 31.12.2022 asti, ja projekteja voi toteuttaa 31.8.2023 asti. Voit siis lähettää hakemuksen milloin vain hakuajan loppuun mennessä!

Raportointi ja tuen maksu
Tuki maksetaan kahdessa erässä, ensimmäinen erä 70 % hankkeen alkaessa ja loput 30 % loppuraportoinnin yhteydessä.
Projektin päätyttyä toimitetaan loppuraportti. Loppuraportti, tositteet sekä valokuvat hankituista tarvikkeista ja toiminnasta toimitetaan pdf-tiedostoina tai skannattuina osoitteeseen toimisto(at)varsinhyva.fi. Valokuvista lisäksi maininta, saammeko niihin käyttöoikeuden.

 

Lisätietoja antaa

Joona Silvola
Projektikoordinaattori
p. 041 319 2181
joona.silvola(at)varsinhyva.fi