Pages Navigation Menu

Rahoitusta ja neuvontaa maaseudun yrityksille ja yhteisöille!
Vaikuta maaseudun tulevaisuuteen ja vastaa kyselyyn TÄSTÄ

Categories Navigation Menu
Etusivu > NUORISO LEADER > MASSII!

MASSII!

Tämä MASSII! NuorisoLeader hanke on päättynyt.

MASSII! -hanke rahoitti nuorten itse ideoimaa ja toteuttamaa toimintaa vuosina 2017-2018. Jatkossa nuorten on mahdollista hakea rahoitusta omiin hankkeisiinsa NuorisoLeader rahaa hankkeisiin -rahoitustyökalun kautta.

     


MITÄ? 

Leader Varsin Hyvän alueen kuntien rahoittaman hankkeen tavoitteena on käynnistää nuorten uutta toimintaa sekä saada nuoret mukaan kehittämistyöhön ja projekteihin. Hanke tarjoaa 100 – 1000 euroa rahaa projektiluonteiseen, nuorten itse ideoimaan ja toteuttamaan toimintaan. Tuen määrä on 100 %.

MISSÄ?
Hanketta toteutetaan Leader Varsin Hyvän koko toimialueella johon kuuluu Lieto, Masku, Nousiainen, Paimio, Rusko, Sauvo ja Taivassalo. Kaarinasta ent. Piikkiön alue ja Kuusiston saari, Naantalista Livonsaari sis. Lempisaaren alue, Luonnonmaa, Merimasku, Rymättylä, Velkua ja Naantalin vanha kaupunki, Raisiosta alue Palovuoresta Haunisten altaalle ja Raision joelle ja Turusta Maaria, Paattinen ja Kakskerran alue (Kakskerta, Satava, Kulho, Järvistensaari, Isosaari, Mäntysaari, Haapaluoto, Kuusiluoto, Hinttinen, Niittusaari, Jukoluoto, Latosaari ja Ollilansaari).

KENELLE?
Hankkeen hakijana voi toimia yhdistys, yhteisö, vähintään kolmen nuoren ryhmä tai kunnan nuorisotoimi. Jos ryhmä koostuu alle 18-vuotiaista, tulee hankkeelle nimetä täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Yhdistyksen ollessa hakijana toiminta ei voi olla sen normaalia, aikaisemmin toteuttamaa toimintaa, vaan siinä tulee olla jokin uusi ulottuvuus. Erityisenä kohderyhmänä ovat syrjäytymisvaarassa ja ilman koulutus- tai työpaikkaa olevat nuoret, mutta kaikki ovat tervetulleita mukaan. Nuoret vastaavat hankkeen toiminnasta, rahan käytöstä ja toimenpiteen tuloksista.

MIHIN?
Projekti voi olla esimerkiksi oman tapahtuman järjestäminen, osallistuminen tapahtumaan tai yhteisten harrastusvälineiden hankinta. Toiminta voi olla esim. vaatteiden tuunauspajan järjestäminen, kierrätysmateriaalien uusiokäyttö, mopojen korjauspaja, korukurssi, vanhojen huonekalujen tuunaus, tutustumismatka kiinnostavaan kohteeseen, luontoretki yöpymisineen tai vaikka frisbeegolfkisa naapurikunnan nuorten kanssa. Hankkeen avulla nuoret voivat myös esim. kehittää itselleen kesätöitä, vain mielikuvitus on rajana!

Lisää toimenpide-ehdotuksia ja toiminnan painopisteet löytyvät Varsin Hyvän kehittämisstrategiasta 2014-2020 Yhdessä vielä enemmän – Ihmisen kokoisia ja elämänmakuisia hankkeita

Rahaa voi käyttää esim. tarvikkeiden ostamiseen, tilavuokrien maksamiseen, bussimatkoihin, välipaloihin tai pieniin investointeihin. Rahoitusta ei myönnetä palkkakustannuksiin.

       

MASSII! Säännöt

MITEN?
Hakemukseen tarvitaan projektisuunnnitelma ja kustannusarvio , joiden perusteella tukea haetaan Leader Varsin Hyvältä. Hakemukset toimitetaan osoitteeseen toimisto@varsinhyva.fi

HAKUAIKA?
Hankkeen toteutusaika on 16.1.2017- 31.12.2018 ja Leader Varsin Hyvä toimii hankkeen rahoittajana ja koordinoijana. Rahoitusta on jaossa yhteensä 22 000 euroa! Hakemuksen voi jättää milloin tahansa, viimeinen hakupäivä on 31.8.2018, ja hankkeet tulee olla toteutettuna 31.12.2018 mennessä.

RAPORTOINTI JA TUEN MAKSU?
Tuki maksetaan kahdessa erässä, ensimmäinen erä 70 % hankkeen alkaessa ja loput 30 % loppuraportoinnin yhteydessä. Projektin päätyttyä toimitetaan selvitys rahan käytöstä, tositteet suoritetuista maksuista sekä lyhyt kirjallinen raportti toiminnasta.
Projektin päätyttyä nuoret saavat todistuksen projektiin osallistumisesta.

Massia moneen juttuun!

Kysy lisää:
Leader Varsin Hyvä ry
Eeva Mettala-Willberg
hankeneuvoja
eeva.mettala-willberg@varsinhyva.fi
puh. 040 580 8868

 

HANKEREKISTERI

MASSII! säännöt

Loppuraportti

MASSII! esite

Kuvat maaseutu.fi