Pages Navigation Menu
Categories Navigation Menu
Etusivu > Ajankohtaista > Pyhiinvaellusta lähimatkailuna

Pyhiinvaellusta lähimatkailuna

Pyhiinvaellusta lähimatkailuna

Yhdistyksillä on monia tapoja toimia kestävän kehityksen puolesta. Yksi omintakeisimmista on Turusta Kokemäelle kulkeva pyhiinvaellusreitti, jota ylläpitää Pyhän Henrikin Pyhiinvaellusyhdistys ry. Reitin varrella avautuvat silmiähivelevät maalaismaisemat, ja kotiseutumme kulttuurihistoria on käsinkosketeltavasti läsnä. Jos vaelluskärpänen on puraissut, tämä hieno reitti mahdollistaa sisäisen hiljentymisen, alueen kulttuurihistoriaan tutustumisen, oman luontosuhteen tarkastelun ja paljon muuta – aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, pyhiinvaelluksen voi tehdä lähelläkin!

Yhdistys on nyt käynnistämässä Leader-rahoitteista reitin elävöittämiseen ja kehittämiseen tähtäävää hanketta. Hankkeen avulla reitti merkitään entistä selvemmin maastoon, otetaan käyttöön mobiilisovellus, josta näkyy reitin kulku ja varrella olevat palvelut, sekä luodaan sille selkeämpi oma brändi. Hankkeen tarkoituksena on mahdollistaa se, että kuka tahansa ja milloin tahansa voi vaelluksen omatoimisesti tehdä.

Lue lisää uusimmasta Ekotekoja-blogista: https://www.varsinhyva.fi/pyhan-henrikin-jalanjalkia-ja-perimatietoa-seuraten-turusta-kokemaelle/