Pages Navigation Menu
Etusivu > Ajankohtaista > Syötävä metsäpuutarha -kurssi 23.8.

Syötävä metsäpuutarha -kurssi 23.8.

Syötävä metsäpuutarha -kurssi 23.8.

Mikä on syötävä metsäpuutarha? Miten sen voi perustaa? Miten sitä hoidetaan? Minkälaista satoa sieltä saa? Mitä kaikkea hyvää ja iloa siitä on? Näihin asioihin perehdytään Syötävä metsäpuutarha – kurssilla Laitilan Kivijärvellä, sunnuntaina 23.8. klo 13.00-17.

Iltapäivän aikana opitaan metsäpuutarhan suunnittelusta, sekä ruokaa tuottavien puiden, pensaiden ja monivuotisten hyötykasvien kasvatuksesta. Kurssilla saa inspiraatiota ja käytännön vinkkejä oman syötävän maiseman luomiseen.

Kurssi sisältää luennon, opastetun kierroksen ja harjoitteita 2011 perustetussa syötävässä metsäpuutarhassa. Kurssin vetäjä Joel Rosenberg (TaM, erä- ja luonto-opas) on erikoistunut syötäviin kasveihin, ja toimii kouluttajana useissa oppilaitoksissa ja organisaatioissa.

Syötävä metsäpuutarha on monilajinen ja monikerroksinen metsäekosysteemiä jäljittelevä puutarha. Se tuottaa ruokaa, kauneutta ja pitää yllä maan viljavuutta ekologisesti ilman merkittäviä ulkoisia tuotantopanoksia. Syötävä metsäpuutarha on lähtöisin tropiikista, jossa ihmiset saavat ravintonsa, kuitunsa, lääkkeensä, rehunsa ym. tarveaineet monikerroksisista kotipuutarhoista. Britti Robert Hart toi konseptin 70-luvulla Eurooppaan ja pohjoisessa nyt kokeillaan sen sovelluksia.

– Minulle tämä on oppimista luonnosta, omavaraistumista, luovuuden lähde ja kohde ainakin, kertoo Joel Rosenberg.

Kurssille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Tiedustelut ja ilmoittautumiset mahdollisimman pian: tiina.saaresranta@varsinhyva.fi, 044-7929005.

Kurssin järjestää Leader Ravakan ja Varsin Hyvän EkoTeko-hanke.