Pages Navigation Menu
Categories Navigation Menu
Etusivu > Ajankohtaista > Uuden maaseutuohjelmakauden keskustelutilaisuus 26.4. Turussa

Uuden maaseutuohjelmakauden keskustelutilaisuus 26.4. Turussa

Uuden maaseutuohjelmakauden keskustelutilaisuus 26.4. Turussa

Tervetuloa keskustelemaan!

Keskiviikkona 26.4. klo 10–12 Leader Varsin Hyvän toimisto, Kuralankatu 2, Turku
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.4

EU:n maaseuturahoituksella tuetaan maataloutta ja maaseutua, jotta koko Suomi voisi hyvin. Näissä tilaisuuksissa keskitytään maaseudun yritys- ja kehittämistukiin, joita myöntävät Varsinais-Suomen ELY-keskus ja viisi Leader-ryhmää: I samma båt – Samassa veneessä, Ravakka, Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit, Varsin Hyvä ja Ykkösakseli. Kiertueen aikana on tarkoitus keskustella tarkemmin siitä, miten Suomen yhteistä maatalouspolitiikan strategiasuunnitelmaa (CAP), Varsinais-Suomen maaseutuohjelmaa ja paikallisten Leader-ryhmien strategioita voidaan toteuttaa yhteistyössä paikallisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Keskustelutilaisuudet on suunnattu ennen kaikkea kunnille ja muille paikallisessa kehittämisessä mukana oleville tahoille, esimerkiksi elinkeino- ja kehittämisyhtiöille, yrityksille, yhdistyksille sekä muille paikallisesti tärkeille sidosryhmille. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Uuden EU-rahoituskauden mukaiset tuet tulevat haettaviksi sen jälkeen, kun maa- ja metsätalousministeriö on saanut valmiiksi niihin liittyvän kansallisen lainsäädännön ja Ruokavirasto on toteuttanut lainsäädännön edellyttämät muutokset tietojärjestelmiin ja ohjeistukseen. Tukihakujen avautumisesta tiedotetaan erikseen.

 

Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät järjestivät 13. huhtikuuta webinaarin EU:n maaseuturahoituksen mahdollisuuksista ja uuden ohjelmakauden mukanaan tuomista muutoksista. Webinaarin tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan tästä