Pages Navigation Menu
Etusivu > Ajankohtaista > Varsin Hyvän rahoittama Metsäbiotalous kasvuun -hanke tuo uutta tietoa asukkaalle ja metsänomistajalle

Varsin Hyvän rahoittama Metsäbiotalous kasvuun -hanke tuo uutta tietoa asukkaalle ja metsänomistajalle

Varsin Hyvän rahoittama Metsäbiotalous kasvuun -hanke tuo uutta tietoa asukkaalle ja metsänomistajalle

Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella alkanut Metsäbiotalous kasvuun –hanke tarjoaa ajankohtaista tietoa ilmastokestävästä metsätaloudesta, puurakentamisesta ja puutuotteista sekä metsien hyvinvointivaikutuksista. Tavoitteena on kasvattaa alueen asukkaiden, metsänomistajien ja toimijoiden metsistä saamaa hyötyä sovittamalla yhteen metsien erilaisia käyttömuotoja.

Metsäbiotalous kasvuun –hankkeen päätoteuttaja on Suomen metsäkeskus ja projektipäällikkönä toimii Lasse Rantala. Hanke pyrkii lisäämään metsäbiotalouden ja metsäekosysteemipalvelujen kasvua ja monipuolistumista kolmen Leader-ryhmän rahoittamana: Varsin Hyvä, Ravakka ja Pyhäjärviseutu.

 

 

Hankkeen pääteemoja ja tilaisuuksien aiheita ovat:

1) Ilmastokestävä metsätalous
– hiilensidonnan periaatteet, metsien kasvun lisääminen, ekologiset kompensaatiot
2) Puurakentaminen ja uudet puutuotteet
– puurakentamisen edut, uudet innovatiiviset puutuotteet
3) Hyvinvointia metsästä
– metsien vaikutus ihmisten hyvinvointiin, metsien terveystuotteet, luonnontuotteiden keruu, pakurin kasvattaminen

Tilaisuuksia pidetään Varsinais-Suomen ja eteläisen Satakunnan maaseutualueilla. Kohderyhmänä ovat maaseudun asukkaat, metsänomistajat, alueen yritykset, kunnat sekä kylä- ja muut maaseudun yhdistykset. Hankkeen tavoitteena on saada kohderyhmälle entistä enemmän hyötyä metsistä yhteen sovittamalla metsien eri käyttömuotoja.

– Metsänkasvatuksessa pyritään korkea-arvoisiin tuotteisiin. Metsä tarjoaa myös terveyttä, virkistystä ja stressinhallintaa. Metsissä on lisäksi huimia mahdollisuuksia ilmastonmuutoksen hillinnässä. Tule mukaan kuulemaan ja yllättymään, mitä uutta metsät voivat sinulle tarjota, kehottaa projektipäällikkö Rantala.

Puurakentaminen ja uudet puutuotteet –tilaisuudet: 23.1. Vehmaa, 13.2. Eura, 5.3. Rauma ja 23.4. Lieto.

Ilmastokestävä metsätalous –tilaisuudet: 11.2. Rauma, 27.2. Piikkiö, 10.3. Mynämäki, 12.3. Eura ja 19.3. Lieto.

Hyvinvointia metsästä -tilaisuuksia järjestetään hankealueella toukokuun loppupuolella.

Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia. Ne alkavat klo 17 kahvitarjoilulla. Tarjoilun mitoittamiseksi ilmoittaudu ennakkoon Metsäkeskuksen tapahtumakalenterissa.

Lisätietoja hankkeesta Metsäkeskuksen verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Lasse Rantala
projektipäällikkö
puh. 040 525 3619
lasse.rantala(at)metsakeskus.fi

Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja ja neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.

 

Kuva: Eeva Mettala-Willberg