Pages Navigation Menu
Categories Navigation Menu
Etusivu > Ajankohtaista > Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2019 on haussa

Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2019 on haussa

Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2019 on haussa

Varsinais-Suomen Kylät ry yhteistyökumppaneineen etsii jälleen uutta Varsinais-Suomen vuoden kylää. Teemana on tänä vuonna ”Omaleimainen kylä”. Etsimme siis kylää, joka tunnistetaan nimenomaan jostain erityispiirteestä. Kylän imagoa on kenties jopa brändätty.

Keskeisiä kysymyksiä ovat mm.:

  • tunnetaanko kylä jostain tietystä asiasta: rakennus, luonto tai maisema…?
  • onko toiminnassa noussut esiin joku selkeä teema, joka tiedetään muuallakin: kulttuuri, matkailu, liikunta, historia, kestävä kehitys, energia…
  • tunnetaanko kylä jostain tapahtumasta tai palvelusta: juhla tai festari, teatteri, tanssilava, urheilukilpailu, reitistö, tori…?
  • onko kylälle suunnitelmallisesti kehitetty jonkinlaista imagoa tai brändiä?
  • onko kylän identiteettiä tuotteistettu: logo, kyltit, some, kyläkirjat…
  • onko kylä saanut julkisuutta aktiivisesta toiminnastaan?

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee kuvailla kylä (asukasmäärä, sijainti, alueen yhdistykset ja muut keskeiset toimijat yms.) sekä kertoa kylän toiminnasta. Kyse on nimenomaan kylien – ei vain kyläyhdistysten – kilpailusta eli kaikkien kylän yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toiminta huomioidaan. Kyläkilpailuraati tutustuu hakemusten perusteella muutamiin kyliin sitten paikan päällä.

Hakemukset lähetetään Varsinais-Suomen kyläasiamiehelle 26.5.2019 mennessä.
Mieluiten sähköpostitse: tauno.linkoranta@vskylat.fi, mutta myös postin kautta voi osallistua: Varsinais-Suomen Kylät ry, c/o ProAgria, Artturinkatu 2 A 67, 20200 Turku.

 

Varsinais-Suomen vuoden kylä palkitaan 24.8. Salon (Halikon) Märynummella pidettävän maakunnallisen kylätoimintapäivän yhteydessä.

 

Lisätietoja antaa kyläasiamies Tauno Linkoranta, 044 303 9990, 044 533 4750, tauno.linkoranta@vskylat.fi.

 

Kuva: ©maaseutuverkosto, Martina Motzbäuchel