Pages Navigation Menu
Categories Navigation Menu
Etusivu > Ajankohtaista > Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2020 haussa

Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2020 haussa

Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2020 haussa

Varsinais-Suomen Kylät ry yhteistyökumppaneineen etsii jälleen uutta Varsinais-Suomen vuoden kylää. Teemana on tänä vuonna ”Kokeileva kylä”.

Etsimme siis kylää, joka on viimeisen kahden vuoden aikana esimerkiksi aloittanut jonkin uuden toimintamuodon, hankkinut ja/tai korjannut itselleen tilan tai kiinteistön, lähtenyt digiloikkaan, etsinyt uusia yhteistyömuotoja, kehittänyt kylämatkailua tai vaikka uuden tapahtuman – tai tehnyt jotain ihan muuta. Olennaista on se, että kylällä on päätetty kokeilla jotain uutta.

Keskeisiä kysymyksiä ovat mm.:

  • miten kokeilu eroaa kylän perinteisestä toiminnasta?
  • onko kokeilua tehty yhteistyössä kumppaneiden kanssa?
  • miten suunnitelmallista kylän toiminta on ja millaisia suunnitelmia kylällä on tuleville vuosille?
  • miten kylä on hoitanut viestinnän (oma lehti, infokirje,ilmoitustaulu, kotisivut, sosiaalinen media tms.)?

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee kuvailla kylä (asukasmäärä, sijainti, alueen yhdistykset ja muut keskeiset toimijat yms.) sekä kertoa kylän toiminnasta. Kyse on nimenomaan kylien – ei vain kyläyhdistysten – kilpailusta eli kaikkien kylän yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toiminta huomioidaan. Kyläkilpailuraati tutustuu hakemusten perusteella muutamiin kyliin paikan päällä elokuun alkupuolella.

 

Hakemukset lähetetään Varsinais-Suomen kyläasiamiehelle 26.6.2019 mennessä. Mieluiten sähköpostitse: tauno.linkoranta(at)vskylat.fi, mutta myös postin kautta voi osallistua: Varsinais-Suomen Kylät ry, c/o ProAgria, Artturinkatu 2 A 67, 20200 Turku.

Varsinais-Suomen vuoden kylä palkitaan maakunnallisen kylätoimintapäivän yhteydessä elokuun lopulla (koronavarauksella).

Lisätietoja antaa kyläasiamies Tauno Linkoranta, 044 303 9990, 044 533 4750, tauno.linkoranta(at)vskylat.fi

 

Kuva:  ©maaseutuverkosto, Lietso Oy