Pages Navigation Menu
Etusivu > Yritystuet > Miten haen yritystukea?

Miten haen yritystukea?

Yritystukien haku käynnistyy kesäkuussa, tiedotamme asiasta etusivun ajankohtaista-osiossa.

Yritystukea voivat hakea myös osa-aikaiset yrittäjät ja yritystoimintaa kokeilevat henkilöt.

Lisätietoa yritystuista osoitteessa https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maaseudun-yrittajyys/maaseudun-yritystuet/

Kun ryhdyt suunnittelemaan yrityksen perustamista, investointia tai muuta kehittämistoimenpidettä, ota yhteyttä Varsin Hyvän toimistoon. Tutustu Varsin Hyvän paikalliseen kehittämisstrategiaan ja valintakriteereihin.

Tukihaku on jatkuva, mutta hakemukset käsitellään valintajaksoittain. Ensimmäinen valintajakso päättyy 31.8.2023. Hakemusten käsittely ja valintajaksot on kuvattu täällä.

Voit aloittaa toimenpiteiden toteuttamisen omalla riskilläsi, kun tukihakemuksesi on tullut vireille Hyrrä-järjestelmässä. Hallituksen päätös perusteluineen lähetetään Varsinais-Suomen ELY-keskukseen, joka voi poiketa Varsin Hyvän hallituksen päätöksestä vain, jos tuki ei ole lakien ja asetusten mukainen. Lopullisen tukipäätöksen saat ELY-keskukselta sähköisesti Hyrrä-palvelun kautta. Tukipäätös tulee lukea huolella läpi, sillä päätös saattaa poiketa hakemuksestasi toimenpiteiden tai kustannusten osalta, myös päätöksen ehtoihin tulee tutustua.

Tukihakemukseen liitetään aina mukaan liiketoimintasuunnitelma ja tukimuodon mukaan myös muita liitteitä.

Lue lisää: Varsin Hyvän strategia, valintakriteerit, Hyrrä, yrityssuomi.fi, Yritystukihakemuksen liitteiden tarkistuslista

Tukea yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen saat mm. Turku Business Regionin (Turun seutu) tai Ukipoliksen  (Taivassalo) kautta. Leader-yritystuet mahdollistavat myös muiden asiantuntijapalveluiden käytön.